Tervetuloa syvällisen, mutta taatusti mieltä avartavan, blogimme pariin! Olemme halunneet tuoda sinulle laajan valikoiman laadukasta luettavaa eri aihepiirien parista, jotta lukemastasi olisi sinulle mahdollisimman iso hyöty. Kantavina teemoina ovat podcastit; varsinkin hieman syvällisistä aiheista kertovat. Mutta ei hätää: vaikket olisikaan filosofian ammattilainen, olemme halunneet kertoa myös hieman maanläheisemmistä aiheista ja podcasteista niiden ympärillä.

Podcastit ovat yhä suositumpia ja moni pitää niitä niin sanotusti taustametelinä tehdessään jotain aivan muuta: ajaessaan, tiskatessaan tai laittaessaan ruokaa. Siinä, missä 70 vuotta sitten istahdettiin radion ääreen päivän askareiden jälkeen rentoutumaan radio-ohjelmien pariin, voi sitä tehdä nyt näiden askareiden aikana. Podcastit ovat siis melko lailla mullistaneet sen, miten viihdytämme itseämme ja hankimme tietoa itseämme kiinnostavista aiheista.

Blogin sisältö ja tavoitteet

Blogimme pyrkii kaikessa lyhykäisyydessään elämänmyönteisyyteen. Tähän tiehen liittyvät usein melko hengellisetkin asiat, kuten meditaatio ja syvällinen keskustelu. Toisaalta on tärkeää myös rentoutua ja oppia tunnistamaan, mikä tuo itselle rentoutuneen olon.

Tästä syystä olemme pitäneet blogin hyvin monipuolisena. Vaikka osa aiheista tuntuu äkkiseltään menevän yli hilseen, ei niitä kannata pelästyä, vaan ottaa vastaan uteliaisuudella. Sinun ei tarvitse olla mikään sen syvällisempi pohtija, vaan pyrimme blogissamme auttamaan sinua tällä saralla. Ja mitä paremmin osaat pohdiskella asioita, sitä paremmin opit tunnistamaan itsessäsi sellaisia asioita, jotka tuottavat sinulle onnellisuutta ja tekevät elämästä huomattavasti iloisempaa.

Aloitamme kertomalla elämänilosta hieman yleispätevästi: mitä se tarkoittaa ja mitkä keskeiset asiat siihen vaikuttavat. Nämä ovat melkolailla perusasioita ihan kenelle tahansa, joka on ollut koulussa hereillä. Ihan tavallisten ihmisten ongelmien ratkaisemisesta on kehittynyt merkittävä podcastien aihe eikä ihme, sillä se kiinnostaa nykyajan ihmistä, joka haluaa ratkaista omat ongelmansa itse. Yksi tällainen suosittu suomalainen podcast on Auta Antti!, jota tähdittää koko kansan rakastama Antti Holma. Ja vaikka uusia jaksoja ei olekaan tullut vähään aikaan, kuunnellaan sitä kuitenkin edelleen.

Blogimme hieman syvällisemmässä päässä pohditaan sitä, mitä on meditaatio: moni haluaisi ainakin kokeilla sitä, mutta vinkkejä voi olla saatavilla vähän. Onneksi tähänkin tarkoitukseen on tehty podcasteja.