Keskustelu alkaa kohdasta 5min 10s

Noora Ehnqvist, onko hän se hevoskouluttaja? Ei aivan.
Noora käyttää herkkyyttään tietoisesti keskeisenä työvälineenä, ja sen ansiosta hän kykenee luontevasti olemaan sanattomassa, syvässä yhteydessä hänelle rakkaiden hevosten kanssa. Yhtä syvästi hän kohtaa työssään myös ihmiset, jotka tulevat hänen kursseilleen – ja siihen perustuu hänen työnsä kouluttajana.
Hevoset ovat hyvin herkkiä eläimiä, ja niiden ongelmallinen käyttäytyminen on reagointia johonkin omistajansa piirteeseen tai “olemuspuoleen”, jota tämä ei ole tiedostanut. Noora kertoo, että luopumalla valtasuhteesta hevoseen, ja opettelemalla ymmärtämään sitä tasa-arvoisessa asetelmassa voi oppia paljon itsestään. Hevosmaailmassa Noora on oman tiensä kulkija ja outolintu, mutta hänen näkemyksiensä eläinten kanssa toimimisesta soisi yleistyvän.

Tämän keskustelun tehtyämme voisin tosin lisätä, että Noora kohtaa ihmiset syvästi myös vapaalla ollessaan. Tapasimme Samun kanssa Nooran ensimmäistä kertaa tämän keskustelun äärellä, ja hän vei meidät suoraan asian ytimeen kertoen hieman taustoistaan ja tekemisensä motiiveista. Noora ymmärsi herkkyytensä jo hyvin varhain, ja teki nuorelle lapselle harvinaislaatuisen, tietoisen päätöksen antautua Elämän välikappaleeksi. Sen jälkeen hän on tehnyt kulloinkin parhaansa pysyäkseen linjassa päätöksensä kanssa, ja antanut elämän sekä johdattaa että opettaa.

Puheena olivat mm.
* tekemisen ja olemisen tasapaino
* ihmisen ja eläimen välinen valta-asetelma
* sanallisen sekä kehollisen, tiedostamattoman viestinnän erot
* auttamisen motiivit
* mielen ja kehon välinen valtasuhde
* hyväksyminen olemisen kautta tekemisen sijaan
* mindfulness, bodyfulness, soulfulness ja lifefulness

– Ville

Linkkejä:

 Sensitive Horse – Nooran kotisivut

Keskustelussa sivuttua:

 Buck -dokumenttielokuva
 Jack Kornfield
 Eckhart Tolle
 Deepak Chopra
 Klaus Hempfling

 


Kuva: Margaret Wood

Fonto Radion t-paidat ja hupparit


Tunnusmusiikki: The Seeker
Es.The Hypnomen – albumilta Dreaming of a New Dawn‘ (Stupido Records Oy:n luvalla)

Comments have been closed.