Puheohjelmat päivän piristäjinä

Moni kokee olevansa yksinäinen ja kaipaa päiväänsä piristystä sekä jotain kenen kanssa puhua. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja ajankohtainen koronaepidemia on vaikeuttanut entisestään läheisten ihmissuhteiden ylläpitoa. Tällöin puheohjelmat voivat olla päivän piristäjiä ja tuoda yksinäisen arkeen tunteen siitä, ettei ole aivan yksin. Puheohjelmat ovat siitäkin kivoja, että niissä voidaan puhua juuri niistä aiheista, jotka painavat kuuntelijan mieltä. Ohjelmissa voidaan tarjota myös työkaluja, joiden avulla kuuntelija löytää elämäänsä uutta elämäniloa ja oppii tutkimaan elämäänsä vaikkapa meditaation avulla. Joko sinä olet tutustunut puheohjelmien eli podcastien laajaan valikoimaan? Mikä niistä on sinun suosikkisi? Löydät tästä postauksesta muutaman mielenkiintoisen podcastsuosituksen päiväsi piristäjiksi.

Auta Antti!

Auta Antti! on Antti Holman podcast, joka on niittänyt menestystä suomalaisten kuuntelijoiden keskuudessa. Podcastia julkaisiin vuosina 2018-2019 eli uusia jaksoja ei ole enää ainakaan näillä näkymin tulossa. Tästä huolimatta jaksot toimivat yhä, koska niitä on mahdollista kuunnella kerta toisensa jälkeen.

Tämän podcastin ideana on, että Antti vastailee lukijoidensa ongelmiin perin mielenkiintoisesta ”toimistostaan” käsin eli New Yorkin kodissaan sijaitsevasta komerosta käsin. Jaksoissa on käsitelty mielenkiintoisia ongelmia, kuten huijarisyndroomaa ja keinoja, joiden avulla on mahdollista unohtaa ihastus.

Ohjelma on saanut kiitosta siitä, että Antti uskaltaa heittäytyä ja olla oma itsensä. Käsitellessään kuuntelijoidensa ongelmia hän peilaa niitä omaan henkilökohtaiseen elämänkokemukseensa. Samalla hän tulee jakaneeksi kuulijoilleen henkilökohtaisia kokemuksia. Toisaalta hän osaa myös ajatella asioita oman itsen ulkopuolelta. Auta Antti! on sopivaa kuunneltavaa sellaiselle kuuntelijalle, joka kaipaa syvällistä, mutta samalla myös älyttömän hauskaa kuunneltavaa ja vertaistukea.

Nonsense

Nonsensen ohjaimissa kuullaan Linda Juholaa ja Alexa Dagmaria. Myös tämä podcast on saanut kiitosta sen häkellyttävästä avoimuudesta ja rehellisyydestä. Tässä ohjelmassa rikotaan tabuja rennossa ja juttelevassa ilmapiirissä. Toisaalta osa kuuntelijoista on sitä mieltä, että ohjelman jaksot ovat hieman epätasaisia. Tällaisten kuuntelijoiden mielestä ihan kaikkia jaksoja ei välttämättä jaksaisi kuunnella, vaan kuuntelu kannattaa keskittää jaksojen helmiin, kuten seksiä ja rahaa käsitteleviin jaksoihin. Nonsesta pääsee nauttimaan Acastissa, iTunesissa ja Spotifyssa.